Houten vloeren

Mets Vloeren en Wonen maakt iedere vloer op maat. Er is zoveel mogelijk op het gebied van houten vloeren. Kiest u voor massief eiken, multiplank of toch lamelparket?

Massief

Massief: het woord zegt het al, de planken zijn volledig massief.

Ondanks dat de planken goed worden terug gedroogd, blijven de planken op tempratuur en luchtvochtigheid reageren. De planken blijven dus uitzetten en krimpen.

Bij een massieve vloer moet u rekeningen houden met de kans op kleine kiervorming tussen de planken in. De luchtvochtigheid van de ruimte waar de vloer gelegd wordt is ook erg belangrijk. De juiste luchtvochtigheid ligt tussen de 50 à 60 procent. Dit kunt u meten met een hygrometer.

Een massieve plank is niet geschikt voor te leggen op vloerverwarming en in vochtige ruimtes.

Multiplank

Multiplank is een vloer met weinig werking, dit komt door de opbouw van de plank. De opbouw bestaat uit een eiken of andere hardhoutsoort van 3, 4 of 6 mm dik op berkenmultiplex verlijmd. De berkenmultiplex is opgebouwd uit kruislings gelijmde 1e kwaliteit berken die de onvermijdelijke werking van het hout tegengaat.

Een groot verschil met een massieve houten vloer is, dat u bij een multiplank minder afhankelijk bent van de juiste luchtvochtigheid.

Multiplank biedt alle voordelen van een houten vloer maar kan wel gelegd worden op vloerverwarming of vloerkoeling.

Ook brede vloerdelen kunnen zowel verlijmd of zwevend gelegd worden.

METS vloeren & wonen levert uitsluitend een Nederlands product zodat wij de kwaliteit en garantie kunnen waarborgen.

Lamel Parket

Lamelparket bestaat uit een eiken of andere hardhoutsoort van 3, 4 of 6 mm dik op een drager van vuren stroken. Deze vloeren worden voornamelijk geproduceerd in Aziatische landen. Door de wisselende kwaliteit van het product zijn er vaker fouten te vinden in deze vloersoort. Daarom word Lamelparket afgeraden in combinatie met vloerverwarming of vloerkoeling.